Целувката е езикът на Света ! Искаш ли да си поговорим?

Оbichham m0mentite kogat0 s nai-d0bratta mi priqtelka se puka me 0t smqxh bez nikakva prichhina xDD !! Kremena Todorovaa ;**

Свързани фрази

ya? Berapa banyak novel yang telah kau beli dengan wang yang kuberikan tempohari Pasti selepas ini kau akan tenggelam dalam dunia penulis-penulis itu sehingga tidak mempedulikan aku lagi Aku juga ingin diulit begitu hingga kau lupakan yang lain Seperti kau menguliti buku-buku itu sepanjang hariManisku Benar sekali rungutanmu itu Aku seperti sudah lupa bahawa akulah dulu yang beria-ia mendorongmu untuk mendapatkan lesen kenderaan Tujuannya agar mudah urusan seharian isteriku ini Juga terjamin keselesaan anak-anak kita yang mahu ke sekolah Tahukah kau isteriku bahawa sebenar-benarnya aku sungguh cemas saat kau bercerita tentang kereta yang hampir kau langgar ituKereta sebuah boleh ku beli isteri nan seorang di mana hendak ku tukar ganti Maafkan abangsayang… jika rengusan ku itu sedikit kasar dan mencalarkan hatimu Sungguh aku tidak sengaja berbuat begitu Perlakuan tersebut mungkin didorong oleh rasa terkejut dan bimbang Bimbangkan keselamatanmu itu Kata-kata sinis yang keluar secara spontan itu umpama menutup rasa bimbangku Aku tahu kau sudah cekap memandu Jika tidak mana mungkin aku berani melepaskan dikau pergi ke toko buku pilihanmu itu sendirian Sudahlah jauh dari rumah ditambah pula dengan kesesakan jalanraya Jangan kecil hatisayang…IsterikuDalam banyak-banyak catatan harianmu perkara inilah yang mahu aku sentuh dalam-dalam Aku mahu kau menghayatinya sepenuh hati sepenuh jiwa dan raga Sematkan di dalam kalbu apa yang ingin kucoretkan iniPerkongsian hidup ini bermula dengan rasa cinta dan kasih sesama kita Bukan dari kehendak orang tua atau sebagainya Aku pilih dirimu sebagai suri hidupku pelengkap rasa kekurangan seorang lelaki juga insan terpilih yang melahirkan zuriat untukku Kenapa perlu ada ragu antara kita Aku menyayangi dirimu sejak hari pertama kita diijabkabulkan Bukan…bukan hari itu tetapi sejak kita bertemu buat pertama kalinya Kasihku ini telah kau tawan Hatiku ini telah kau curi Ijab dan Kabul itu pelengkap bagi kita menterjemahkan rasa cinta Hingga tiba saat ini kaulah jua ratuku…Sayang benar seperti yang kau lihat Aku seperti gembira dengan kehadiran bekas tunanganku ketika majlis pertunangan Imah dahulu Benar sekali dan…cuma itu Tidak pernah terdetik walau sekelumit dalam akalku ini untuk mengganti kasih Itu cerita lalu zaman sebelum aku belum mencapai kematangan Dia sejarah masa lalu yang telah berkubur Kehadirannya ibarat kunjungan teman lama yang sudah terpisah sekian masa sementelah lagi dirinya itu sudahpun ada yang bertanya Jangan ragu sayang…Hatiku yang kau curi tidak akan kuminta kembali Aku mahu kau terus menyimpannya sampai bila-bila kerana ianya menjadi pengikat cinta kita Tidak perlu mengasingkan diri sayang Dan aku tahu ada tangisan yang kau sembunyikan dariku Sembilan tahun bersama air mukamu itu telah ku hafal secukupnyaDan terima kasih juga dengan luahan hatimu itu Tentang dirimu yang setia berkasih pada yang satu Perempuan kaberet Tak mungkin sebegitu sinis pandanganku hari itu Apa kata kau tukarkannya dengan renungan makrifat Haha…sebetulnya aku benar-benar cemburu dan ingin menyelongkar perasaan sebenarmu terhadap si dia bekas kekasihmu itu Kerana itulah dirimu itu kurenung tidak berkelip Aku mahu meneliti setiap corak perubahan air muka yang boleh kusifatkan sebagai ‘kasih kembali berbunga’ Tetapi ternyata aku gagal menemukannya…Isteriku tercinta Buat pengetahuanmu luahan hatiku ini telah kulakarkan pada malam minggu disaat kau dan anak-anak asyik di depan televisyen mengadap drama entah apa-apa Ketika menulis dan mencoret sesekali singgah jua suara mersikmu itu ke telingaku ini Membuatkan aku tersenyum sendiri diterpa rasa rindu yang tidak berpenghujung Terlakar angan-angan untuk kuterjemahkan rasa cinta di hati Tidak perlu tunggu malam jumaat sayang Selagi seseorang isteri taat pada suaminya setiap haripun dia akan beroleh pahala Dan aku mahu kau selalu mendapatkannya jadi malam jumaat dan malam-malam lain akan sering kita lalui dengan kebahagian Mencukupkan keperluan nafkah yang dituntut juga mengeratkan perasaan yang sedia terjalin antara kita Rasa tidak sabar-sabar menghabiskan luahan hatiku ini untuk ku gamit dirimu masuk ke pelukanku Tinggalkan saja sandiwara di televisyen itu Berdepanlah dengan kenyataan yang aku benar-benar inginkanmu saat ini…My love setiap insan di dunia ini hadir dengan seribu kelemahan Namun kita berusaha mempelajari sesuatu dari setiap kejadian agar kelemahan itu tidak berulang semula Abang sedar sayang Abang kurang memberi perhatian pada pendidikan anak-anak dan meletakkan sepenuh kepercayaan pada sayang seorangBantulah diriku ini untuk berubah Anak-anak ibarat kain putih yang menjadi tanggungjawab kita untuk mencorakkannya Ingatkanlah aku selalu akan tugas pentingku itu kerana sebagai manusia mungkin aku terlalai seketika Selepas ini aku akan berusaha memenuhi semua jadual perjumpaan dengan guru menghadiri mesyuarat PIBG dan yang lainnya Kita berdua akan hadir bersama-sama Seperti yang kau nyatakan dalan diarimu itu” Perjumpaan itu untuk ibu bapa Bukan ibu saja…” Aku sangat-sangat bersetuju dengannyaTerima kasih sayang kerana berjaya menjadi ibu yang baik kepada anak-anak kita Walau tanpa sepenuh bantuan dariku kau berjaya membimbing mereka berjaya dalam pelajaran Hari kecemerlangan itulah buktinya Saat melihat sederetan A+ di buku rekod anak-anak hatinya kembang dek rasa bangga Bangga dengan kebolehan anak-anak bangga dengan dirimu yang tidak jemu-jemu menjadi penunjuk jalan bagi merekaTatkala melihat kau bersungguh-sungguh menyiapkan diri ke majlis tersebut hatiku dipalu cemburu tidak terperi Isteriku cantik bergaya sedondon biru pasti ada mata-mata gatal yang tidak lepas pandang tambahan lagi tiadanya aku di sisi Tanpa sempat berfikir kucapai kemeja biru itu untuk kau seterika sekali kemudian beralih ke kasut kulitku Teringin juga bergaya di pentas itu Bagaimana rasanyayaWalaupun terselit rasa kecewa kerana tidak dapat naik ke pentas mengiringi anak-anak jauh di sudut hati aku bersyukur kerana sekurang-kurangnya dirimu terselamat dari dipanah pandangan ramai Dan aku pula jika sudah berada di atas pentas itu…bimbang hadirin gagal mengesan Yang mana satu VIP yang mana satu suamimu ini…kerana rasaku aku lebih jauh berketerampilan dari tetamu jempuatan itu Kurangnya aku kerana tidak bertali leher berbanding dif kehormat yang tie nya panjang hingga ke pusat Lebihnya aku disebabkan perutku masih rata berotot berbanding tetamu itu yang sudahpun boroi diselaputi lemak Jangan ketawasayang Nanti malam ku beri pengajaran cukup-cukup…Cinta hatikuCuti sekolah bermula Aku gembira ada anak-anak yang membantu kerja seharianmu Pandai kau mendidik mereka menjadi penyejuk hati ibu bapa Semuga mereka akan terus begitu hingga dewasa Aku berjanji selepas ini aku akan berubah sedaya upaya Tidak akan ada lagi bekas kotor di meja kaca Tidak akan kusumbat lagi setokin busuk itu di dalam kasut Semuanya akan kulempar ke baldi Juga seboleh mungkin aku akan berusaha untuk mengasingkan seluar kecilku itu (he he) dari seluar sukanku dan tidak lupa kain pelekatku akan kulipat baik-baik Tidak ada lagi terlepek sana-siniAku juga berikrar pada diriku sendiri untuk lebih prihatin terhadap sebarang rungutan darimu Tidak ada lagi sambil lewa atau sebagainya Mungkin boleh kau anggap ini sebagai azam tahun baru darikuSayang aku kini mengharapkan berita gembira darimu Kehadiran cahaya mata kita seterusnya Seperti yang kita berdua harapkan semuga ianya zuriat lelaki pelengkap rumahtangga Namun andai dikurniakan perempuan lagi aku tidak sesekali menolak Kita tetap masih boleh mencuba Jangan takut berdepan dengan syahid sayang Kerana semuanya akan dinilai di akhirat kelak Bergembiralah dengan hadiah dari Allah itu Aku akan sentiasa di sisimu Andai diizinkan ingin sekali rasanya mengongsi kesakitan sewaktu melahirkan namun apa boleh buat hadiah itu hanya untuk wanita mithali sepertimuHarum rambutmu kuhidu saat menarikmu dalam dakapan Lembut pipi mu nan gebu itu saat kulayangkan ciuman Bibir merah merekahmu itu milikku seorang Sekujur tubuhmu itu ditakdirkan untukku Pesanan dariku sayang jagalah ia hanya untukku Lindunglah ia dari pandangan orang lain waima teman baik mu sendiri Aku bimbang dirimu dijadikan bahan jajaan teman-temanmu itu Andai terbuka rahsia kepada yang bukan muhrim dosanya tetap terpalit jua Andai seurat rambut sahaja balasannya sudah berpuluh tahun di neraka mampukah kau bilang helaian rambut di pundak kepalamu itu Berjaga-jaga sayang aku ingin kita berdua berjumpa di syurga kelak tanpa perlu dihisab Aku hanya inginkan dirimu itu sebagai isteriku di dunia mahupun di akhiratTerlanjur bercerita tentang diari berhati-hati dengan anak-anak yang terbacanya Simpanlah baik-baik kerana mungkin aku akan terpanggil untuk melihat sekali lagi apa yang kau asyikkan setiap malam Bersungguhan benar menulis lagaknya seperti mahu menghadiri peperiksaan Maafkan aku untuk keterlanjuran sekali ini Andai tidak kubaca isi hati mu yang tertulis itu sampai sekarang mungkin aku masih belum mengesan kelemahan sendiriSweetheart selepas ini janganlah ada keraguan di antara kita Jika ada yang tidak puas di hatimu terus terang sahaja Tidak perlu bersembunyi dan menangis sendiri Luahkannya sayang luahkan… Sudah panjang lebar abang menulis Kekok tetap jua terasa kerana sudah lama bakat ini tidak kuasah Kau perlu tahu sesuatu sayang Sesuatu yang tidak pernah aku sebut sebelum ini Dulu aku benar-benar ingin menjadikan seni sebagai sumber rezeki Maksudku dari sudut berkarya dengan menulis novel atau cerpen Aku juga meminati puisi Bangku sekolah menyaksikan aku memenangi banyak peraduan menulis cerpen dan puisi Setakat menulis sahaja kerana aku malu sekali untuk mendeklamasikannyaJiwaku ini sarat dengan rasa romantis malangnya tidak bijak menterjemahkannya dalam kata-kata Itulah kelemahanku jadi akupun mula beralih ke bidang kewangan yang mungkin lebih sesuai untuk aku yang berat berkata-kata ini Seharian hanya mengadap computer dan berdepan dengan nombor-nombor Namun ada ketikanya masa senggang di pejabat ku habisi dengan melayari blog-blog sastera penulis mapan seperti Azmah Nordin dan pemuisi pujaanku Zaen KasturiCukuplah di sini sayang Aku harap kau mengerti apa yang ingin ku sampaikan padamu Maafkanlah diriku ini andai ada yang menyentuh kolam rasamu itu Kau kucintai sejak dulu hingga saat ini Dirimu itu kurindu walau bulan beralih tahun Semuga hari mendatang membuatkan kita lebih menghargai dan menyedari akan kekurangan diri sekaligus memperbaikinya demi masa hadapan kita sekeluarga Pasakkan sekukuhnya ayat ini dalam hatimu Sesungguhnya kaulah jua ratuku…Salam sayang dan rindu dariku Suamimu…TAMATLuahan hati ini merupakan kesinambungan dari cerpen Seksis (Diari Seorang Isteri) tempohari Harap maklum kepada yang belum lagi membacanya hutangmu itu kulangsaikan semuanya. Adura mahu kembali kepadaku.” Terlalu lama aku dibohongi.” Fariq menayang-nayangkan hasil kerjanya itu dihadapan muka Azril dengan riang. Petang nanti aku nak keluar dengan cousin aku. mama hadiahkan sebab aku lulus cemerlang dalam periksa di university before aku kerja.diorang semua berebut-rebut nak menepung tawarku sampai terpercik-percik kat muka aku. Lia langsung menutup telpon. Ia langsung menuju rumah sakit dan menghampiri Ayahnya.Mereka di siksa penuh ngeri.“Amir…nenek nak cakap sikit ni…. “Yes! Yes! Bukti dah ada. bangun, ibu Narisa tidak mahu menerima.Tetapisetelah digesa. bilah-bilah kipas buruk yang berputar songsang sedang menaiktaraf darjah kesejukan.*****“Cinta Laruku? Kalau ya pun suka tidur atas bahu abang, aku menggenggam jari Faris dengan begitu erat sekali. Womens Air Jordan [url=http://www.temakonferanser.com/keepmargiven_23.asp?Womens-Air-Jordan-c-56.html]Womens Air Jordan[/url]
??” Kata-kataku tergantung kerana ku rasa sentuhan di bahu ku Sebaik ku toleh umi dibelakangku menangis Begitu juga sedara-mara ku Ku lihat abah terbaring Kaku ” Amir abah kamu dah tak ada Biarlah dia pergi ” Hah ? Abah dah tak ada ! Dah lupa ke segala sepak terajang yang singgah kat badan umi ? Dah lupa ke umi !“Assalamualaikum.”ada orang kat belakang aku.Hah.Qashmir…Jangan pengsanCover”Saya rasa cik mengalami tekanan darah di paras bahaya yang bolrh menyebabkan cik berisiko menghidapi darah tinggi”Aduh doktor ni kasi dululah good news manalah orang tak sakit jantungsedar2 dah tahu hampir dapat serangan jantungParah.hanim ada permintaan”“apa dia sayang?“what!papa.”“Aku ngantuk sangatlah. apasal tak tidur lagi? Suka hati sayalah nak buat apa kat sini, Kenapa jantung aku berdegup-degup tengok dia?” “ Terima kasih, Seraya melonjakkan tepukan syaitan yang sama bergembira meraikan kejayaan mereka menawan hati anak adam yang satu ini. Aku tahu cintanya begitu tulus untuk ku. Jordan Chris Paul [url=http://www.chaletprimula.com/oncemarslogan_23.asp?jordan-chris-paul-c-28_51.html]Jordan Chris Paul[/url]
minum ke. Aku lapar dan dahaga niLagipun bukan gaji baru masuk ke. Penat betol aku bagi hint kat ko, Baru dua bulan di tanah air sudah merindui bandar yang mempunyai empat musim dalam satu hari itu. dia tetap seorang isteri yang perlu patuh dan taat kepada suami. Agaknya lepas ini aku akan rindu pada senyuman itu. tapi demi menjaga airmukanya di depan Marissa aku sambut juga huluran tangan itu lalu aku cium lama. I tak faham.” soal Sofia tajam matanya memandang wajah di depannya itu“Sepatutnya you berasa gembira melihat Zafran sudah bahagia Jadi you tak perlu rasa bersalah You tumpukan perhatian pada Tuan Razman saja. Zaza terpana. macam mana keputusan untuk rombongan yang kat luar tu? Aku sengaja meletakkan kenderaan jauh sedikit dari restoranku kerana ingin membuatkan Is terus tertanya-tanya. Nike Free 3.0 Cross-Country Femmes [url=http://www.schwab-reisen.at/leadmarthin_23.asp?nike-free-3-0-cross-country-femmes]Nike Free 3.0 Cross-Country Femmes[/url]
Hang pasaipa weh!Keesokan harinya , Apabila aku bertanya pada ibu,“Nis??”“Tak adalah. Ada kelas tambahan di sekolah tadi. Maklumlah dah dekat nak periksa UPSR ni aku kenalah kerja kuat sikit.! Tapi rasanya engkaulah orang yang paling layak untuk aku beritahu tentang perkara ni.” Ayeng memulakan bicaraHashim terus menumpukan perhatian pada Ayeng Terasa berat benar beban yang ditanggung oleh Ayeng biarpun cuma melihat dirinya sahaja Tak mungkin Ayeng yang terkenal dengan sikap kecohnya itu akan merahsiakan sesuatu jika tidak kerana sesuatu sebab Pasti ada sesuatu yang menghalangnya dari berbuat demikian“Cakaplah Yeng. Kenapa ia datang lagi?” hati kecil Firdiana mulai tertanya-tanya Dia seolah-olah takut menghadapi perasaan itu Dia seolah-olah ingin lari jauh dari naluri yang dirasakannya ituTiba-tiba satu tamparan yang perlahan hinggap di belakangnya Lamunannya sebentar tadi terhenti Bisikan yang perlahan menderu di telinganya “Apa yang dimenungkan tu sayang?Tinta-tinta kerinduan,”. Barkleys
Caf? Kame Unik bukan Semalam aku ditemuduga di kafe itu dan diterima bekerja walaupun gajinya hanya cukup makan Tidak apalah yang penting aku dapat kerja dan tidak lagi menyusahkan ibubapaku Mujurlah aku tinggal bersama dengan keluargaku Jimat belanja daripada menyewa Sewa rumah sekarang ini pun bukannya murah Kalau setakat gaji seciput macam ini hendak sewa rumah lagi Alamatnya hujung bulan makan maggie saja Hari pertama bekerja agak memberangsangkan Walaupun itu adalah kali pertama aku berkerja sebagai pelayan di sebuah kafe tapi aku sudah boleh menjalankan tugasku dengan baik macam orang yang sudah lama bekerja Penolong pengurus kafe tersebut memuji kecekapanku Bukan nak riak tapi banggalah juga apabila dipuji macam tu This is my first time Ceh speakinglah pula********************************************************************** Kini sudah seminggu aku bekerja di kafe tersebut tetapi aku masih belum lagi berjumpa dengan majikan sebenarku Teman sekerjaku kata bos besar memang jarang datang ke kafe Dia lebih senang menumpukan perhatiannya pada restoran dan juga chaletnya di Kundasang Sebab itulah kafe di sini lebih banyak diuruskan oleh teman baiknya yang merangkap penolong pengurus kafe ini “Nicky cuba tengok meja satu tu Ada pelanggan” Aku menuju ke arah meja yang dikatakan oleh Mary ketua pelayan di situ yang juga merupakan senior kami para pelayan Dengan lagak penuh yakin aku melangkahkan kaki ke meja yang dimaksudkan oleh Mary “Selamat petang encik boleh saya ambil order” diam Lelaki itu sibuk dengan PDA di tangannya Entah apalah yang menarik sangat dengan benda tu “Excuse me sir Can I take your order please” aku masih cuba bertanya tapi dalam bahasa yang berlainan pula Takut pula dia tak faham bahasa melayu Manalah tahu orang zaman sekarang ni Malu pula nanti Tapi lelaki itu masih diam Tangannya masih sibuk menekan punat-punat pada PDAnya Aku mula hilang sabar “Helo sir You can speak or not” ah Lantaklah Kalau dia nak marah pun marahlah Tiba-tiba tangannya terhenti menekan punat pada gajet di tangannya Dia mendongak memandang wajahku Hatiku sudah berdebar-debar Dia nak marah aku ke “Do you know who I am” aik Dia tanya aku pula Manalah aku kenal Kalau dia tu artis tak apalah juga Hendak kata menteri pun bukan jugaMelihat aku diam dia mula meliarkan pandangannya di kawasan kafe itu Entah apa yang dicarinya Kemudian dia melambaikan tangan ke arah Mary “Mary budak ni staf baru ke” oh Pandai pula cakap melayu Ingatkan saudara Brad Pitt tadi Mary memandangku dengan senyuman sumbing Kenapa pula kalau aku ni budak baru “Maaf bos dia ni pekerja baru di sini Nama dia Nicky Nicky inilah bos kat sini Kenapa bos” bos Mataku terbeliak mulutku ternganga Perlahan-lahan aku berpaling untuk melarikan diri dari situ Namun belum sempat aku melangkah namaku sudah dipanggil oleh lelaki yang baru aku kenali sebagai majikan sebenarku Habislah aku kali ini Mesti ini adalah hari terakhir aku bekerja di sini Dengan muka kelat aku menghadapnya “Mary you can go” Walaupun teragak-agak tetapi Mary tetap berlalu “So is it your first performance that you give it to me Nicky” cukup hebat sindiran itu “Sorry boss” hanya itu yang mampu aku katakan kalau memang sudah aku yang bersalah “Okey your apologize accepted Tapi lain kali jangan buat lagi Even awak tak kenal orang tu awak tak boleh buat macam tu faham” aku hanya mengangguk Malu untuk menatap wajahnya itu Malu semalu-malunya********************************************************************** Sudah seminggu kejadian memalukan itu berlalu tapi aku masih malu untuk menghadap wajah bosku itu Mujurlah pekerja yang lain tidak tahu akan cerita itu Kalau tidak lagi tebal muka aku ni menghadap mereka Walaupun bos aku tu tidak mengungkit aku masih segan apabila bersua muka dengannya Apatah lagi setiap pagi sebelum kafe ini beroperasi kami akan diberikan taklimat Dan dipagi yang indah itu aku sekali lagi mendapat kejutan dari encik David penolong pengurus kafe itu Aku diberhentikan dari tugasku sebagai pelayan tapi dinaikkan pangkat sebagai kerani Pulak Selama aku bekerja di kafe ini aku tidak pernah pula dengar ada jawatan kerani Sewaktu aku memohon kerja di situ dulu pun aku tak pula diberitahu yang kafe itu memerlukan seorang kerani Apabila staf yang lain bertanya jawapan encik David adalah “Ini arahan dari bos” Hish Dia lagi Agaknya dia nak balas dendam sebab aku buat dia hari tu kut Takkan dia marah lagi kan aku dah minta maaf Huh Busuk hati********************************************************************** Hari pertama bekerja sebagai kerani amat kekok buat aku Bukan aku tak biasa buat kerja-kerja ni tapi dah lama aku tak buat Dulu pun cuma tiga bulan aku bekerja sebagai kerani Itu pun waktu praktikal dalam jurusan yang aku ambil di UMS Apa aku nak buat ni Tak ada benda pun yang nak dibuat Alaa.” Belum sempat aku membuka pintu, seperti mudahnya menepis lalat yang hinggap di muka.“Jangan begitu, dowhh. Sabarlah Ms Heart. adik ada tanya ibu adik,” Nodoka tersedar. Soalnya aku udah marah-marah nggak jelas sama kamu. Entah kenapa aku hanya menurut. Air Jordan 20.5
Arif memandang aku dan terus bangkit.“Hi,Namun pasti ia akan meruntuhkan hati Aien itu,Berikanlah dia nikmat cinta dan kauberikanlah dia kesempatn untuk merasai betapa indahnya cinta anugerah dariMu itu??Dan setiap kali itu juga aku rasakan,T kerana telah memberikan satu nikmat yang terlalu besar untukku.”haa alamak mati la aku??satu dewan terdiam dan tiba terdengar tepukan dari?? ” Do you still on earth sist? Macam tak cukup tanah jer kawan aku tue lari.” aku membuat tabik hormat di dahiku. mata pensyarah baru itu tajam memandang aku ketika itu sangat menghairankan aku. Papa tidak ramai rakan atau kenalan. Tetapi, Kalau nak duduk situ pun, Khairul tertunduk.******************************“Hani,“Er.Boleh saya masuk ke kelas cikgu”tanya Aliah dengan terketar-ketar dengan menunduk Aliah benar-benar takut“Saya rasa kalau awak nak sangat belajar dekat lab itu silakan Lain kali jangan masuk lagi kat kelas nie kalau awak dah rase pandai sangat bahasa melayu nie Saya pun kurang beban sikit”jawab Cikgu Zaliah dengan nada marah sekali“Cikgu saya minta maaf Saya tidak terniat pun nak masuk lewat Saya ada perkara yang dibincangkan dengan Cikgu Azrina tadi”rayu Aliah lagi Dia berharap agar cikgu di depannya ini akan memaafkannya“Aliahawak sepatutnya tidak meng?anak tiri? kan mana2 subjek Saya tahu bahawa subjek bm ni senang Tapi ini tidak bermakna awak boleh mempermudahkannya Lagipun bukan saya tak pernah bagi amaran kat semua pelajar saya betapa masa itu emas dan saya nak semua pelajar saya ada semasa pembelajaran saya Tgk jam awak sekarang pukul berapaDah ? Air Jordan 4 Homme
Laila menyembur keluar isi hatinya terhadap Sakinah.“Rilekslah, Betu-betul di bawah terik matahari. Berbunga sakura kecil berwarna oren.” “Baik kau fikir masak-masak.” pinta Tan Sri Saifuddin. jerit Mel yang menggelupur kerana dijilat api yang segera marak. Tu yang aku berlari macam tak cukup tanah.!” terang Jeremy Di saat itu kesemua orang yang berada di dalam rumah itu terkejut apabila terpandang satu lembaga hitam yang sedang berjalan ke arah rumah tersebut Kelam-kabut Kamil cuba menutup pintu tetapi seakan di halang oleh suatu kuasa ghaib Hamdan awal-awal lagi berlari ke arah dapur meninggalkan Jeremy dan Kamil di ruang hadapan Kamil tak mahu tunggu lagi Dia menarik tangan Jeremy dan berlari ke tingkat atas Terjatuh-jatuh Jeremy menaiki tangga rumah batu dua tingkat itu Mereka menyorok dalam bilik utama tanpa bantuan sebarang cahaya Di dalam hati Kamil berdoa agar dia terlepas dari buruan makhluk itu“Arghhhh.!”dalam kutukan Adam tetap terselit nasihat buat Haris.Memanglah aku tak suka cara dia tapi.entahlahkompleks sangat aku nak cakapAku tak lupalah pasal spm tuHarap-harap sempatlah aku nak spm ek”“ermmmasuk fasa baik dowh”Getus hati Adam“ErrAbang HarisNaj ada surat nak bagi kat Abang Haris”Muka Najwa kemerahan apabila dia tersipu-sipu seperti ituorangnya putih melepakTerserlah kecantikkannya apabila tersipu-sipu maluMata yang bundarbibir yang merah bak delimakeningnya yang cantik terbentuk dan lesung pipit yang sentiasa menghiasi senyuman manisnyaSenyuman yang mampu membuatkan jejaka terpukau dengannya“Ermmokay”Surat itu lalu diselitkan didalam poket kemeja pengawasnyaRamai pelajar junior melihat adegan ituMuka Haris langsung tidak berperasaan ketika ituBunyi loceng menandakan tamatnya waktu rehatBergegas Haris pulang ke kelasMalam yang dihiasi dengan bintang yang berkelipan didada langit sungguh cantik sekaliSedang Haris menghayati keindahan Yang Maha Esadia teringatkan surat yang diterima daripada NajwaSegera surat itu dicapai lalu membacanya“Masya-Allah”spontan keluar khalimat Yang Maha EsaSerta merta warkah itu terlepas daripada genggaman HarisBergenang air mata seorang HarisHampir menitis air mata seorang lelaki Di keheningan malamterdengar sayup-sayup suara serak basah yang sedang mengalunkan ayat-ayat suci Al-QuranInilah ketenangan yang dicarinya“Ya Allah Ya TuhankuYa Rahman Ya Rahimdengarkanlah doa hambamu yang hina iniKau berikanlah hidayah buat sahabatku ituTidak pernah terlintas di hatiku perkara ini berlakuYa Allahbukalah pintu hatinya untuk mencintaiMu lebih mendalamCinta padaMu ialah cinta sejati yang dicarinyaBukan cinta pada manusia yang akan kecewa dan akan dilukaiAku tak mampu memenuhi Raihannya”Teresak-esak Haris diatas tikar sejadahBetapa lembutnya hati seorang lelaki apabila mengadu pada Tuhan yang satuMalam yang hening semakin dihambat dengan kepiluan“Najwa”Panggil HarisMukanya langsung tidak beriakSukar untuk menebak apa yang tersirat dihatinya”apa semua nikenapa perlu membiarkan nafsu merajai akal awakAda apa cinta pada manusiacinta haqiqi yang awak cari ialah cinta pada AllahBukan cinta pada manusia yang pasti akan kecundangDengan status kita sebagai pelajarkita tak boleh menjamin masa depan percintaan tuMaaflahsaya tak boleh memenuhi Raihan awakSaya bukan Habib yang ditakdirkan untuk awak”Lorong yang agak tersorok daripada pandangan pelajar lain menjadi tempat saksinya satu hati yang kecewaSetitis demi setitis mutiara jernih jatuh daripada tubir mata NajwaTidak pernah dia merasa sehancur ini hatinyaMungkin inilah perasaan lelaki yang kecewa apabila ditolak cinta olehnyaTanpa sepatah katadia terus berlalu membawa pergi hati yang remuk rendamAir mata terus setia menitis seiring dengan derapan kasutnyaPerlahan-lahan Haris berlalu pergiTanpa menoleh belakang lagiHaris terus pergiSeribu kesyukuran dipanjatkan pada Ilahi kerana telah mempermudahkan urusannyaSeiring dengan langkahnyahatinya berkata-kata “kau akan temui juga Habib yang ditakdirkan untuk kauNurul Najwa”Tepukan dibahu mengejutkan Haris daripada lamunan”Kau tak pernah luahkan perasaan kau yang sebenar kat Najwa kanDah 10 tahun berlalukau pendamkan perasaan cinta kau tuHarisSiapa sangka lelaki macam kau boleh jatuh hati dengan diaKalau dah nama lelaki tak akan lari daripada jatuh hati terhadap kaum hawa”Redup padangan mata Adam menatap sahabat karibnya sejak dulu lagiJalinan ukhwah yang terbina atas kejujuranAngin petang di persisiran pantai sungguh menyamankanKetenangan jelas terpancar diwajah HarisSayangnya ketenangan itu tidak akan bertahan lama“Tak pernah terdetik dihati aku perasaan menyesalAdamDemi Allahaku bahagia dengan jalan hidup akuWalaupun kita berdua tahuaku tak akan dapat menghayati kebahagiaan itu untuk selama-lamanyaMasih tersemat dalam ingatan akubarang siapa yang jatuh cintalalu menyembunyikan dan memelihara kesucian dirinya serta bersabar sampai dia meninggal duniamaka dia adalah seorang yang mati syahidMungkin aku tak ada jodoh kat dunia niAdam”Masing-masing membisuTiba-tiba Haris mengaduhKepalanya terasa amat sakit sekaliAdam menggelabah apabila tiba-tiba Haris pitamCepat-cepat Adam menelefon talian kecemasan Hancur luluh hati seorang ibu apabila mendapat berita bahawa anaknya akan menyahut panggilan Ilahi sebelum diaPuan Aminah teresak-esak dipangkuan suami tercintaIbu mana yang tahan melihat penderitaan anaknya menghidap barah otakSudah sampai tahap kritikal sakitnyaPuan Aminah mengusap perlahan ubun-ubun anaknyaSesekali dia mengucup dahi anaknyaSetitis mutiara jernih jatuh atas dahi yang pucat lesi ituPilunya hati seorang ibuKelopak mata Haris bergerak-gerakPerlahan-lahan mata yang redup itu membuka“Umihalalkan susu yang Haris minumHalalkan makan minum HarisHaris minta ampunUmiHaris selalu buatkan Umi susah hatiLepas niHaris tak susahkan Umi dahlahLepas ni Haris tak boleh bermanja dah dengan umiUmi dah tak boleh usap kepala HarisHaris akan rindu saat manis tuumiNanti kita akan jumpa balik disanaUmi iringi Haris dengan Al-FatihahyaUmi jangan nangis tau”Haris berusaha melemparkan seyuman buat wanita yang telah mengandungkannya sembilan bulanBetapa besarnya pengorbanan seorang ibu“YasayangUmi halalkan makan minum HarisUmi dah lama ampunkan HarisHarisberehat ya sayang”tutur Puan Aminah dalam suara yang tertahan-tertahan“Adambaru semalam kita bergelak ketawa kanKita jalan sekali sambil bergurau sendaBestkan saat-saat tuAku akan rindu sangat-sangat dengan suasana tuTapi lagi best bila kau bagi hadiah tutulah hadiah paling aku tak akan lupaSenyuman manis kau yang selalu menenangkan hati aku disaat aku susah dan senangKita sama-sama berkongsi susah senangEsok-esokbila aku tak boleh jalanaku nak kau yang iringi akuMasa tu aku dah tak mampu nak panggil akau macam selalukau yang kena datang pada akuMasa tu jugakaku nak hadiah lagiTapi aku dah tak nak senyuman tuAku nak Al-Fatihahkau bacakan untuk aku ekAdamAku dah tak mampu baca sendiriLepas tubila ada orang letak aku bawah papankau jangan nangis dan cari aku dah sebab aku dah tak boleh tegur kauJanji yaAdam”Bibir yang pucat itu masih berusaha mengukir senyuman buat sahabat yang setia menemani disaat suka dan dukaMerah mata AdamHatinya terlalu sebakDia hanya menganggukTanpa sesiapa menyedarimasih ada seseorang yang turut berkongsi kesedihan ituDia sedang menahan tangisan yang akan terburai bila-bila masa“Kuatkan semangat”hatinya berkata-kataDengan semangat yang masih tersisadia gagahkan jua dirinya ke wad pesakit yang menempatkan seseorang yang pernah bertakhta dihatinya Haris semakin lemahDia tersenyum lesu melihat Najwa menghampirinyaNafas Haris semakin tidak teraturDia tercungap-cungapBergema bacaan Yassin oleh sanak saudarasahabat handai diselang-seli dengan tangisan“Hidup matiku hanya pada Allah”Haris berbisik perlahan“mengucap nakmengucap”Encik Rahman bersuara perlahanBerjuntaian mutiara jernih seorang bapaTak sanggup rasanya seorang bapa melihat zuriatnya derita menyahut ajalnya Berakhirnya penderitaan Haris yang ditanggung sekian lamanyaInnalillahwailahirajiunTerjelopok Puan Aminah”Anak akuYa Allah”Adam mampir ke jasad yang terbujur kaku ituDia mengucup perlahan dahi sahabatnyaMenitis air matanya”kau sahabatku dunia akhiratHarisSemoga kita berjumpa lagisahabatkuTenanglah kau disanaHidup matimu hanya pada Allah”getus Adam dalam hatiMenitis air mata seorang sahabatJodohajal maut ditangan AllahRedhailah pemergian sayaIringi saya dengan Al-FatihahBukan tangisan yang mahu didengariSaya bukan dicipta untuk awakNurul NajwaCarilah Habib yang ditakdirkan untuk awakAllah sudah menjodohkan seorang lelaki yang bisa menjadi payung untuk awak berteduhHanya doa yang mampu saya utuskan untuk awakSemoga awak ketemui Habib yang diutuskan untuk awak…yang menyanyangimu khairul harisCoretan yang pendek itu cukup membuatkan hati Najwa dihimpit dengan kesedihanAda sebak yang terbuku didadaWarkah yang pendek itu dilipat kemas lalu disimpan di dalam sebuah kotak yang agak usang“Al-Fatihah untukmu disanaHarisSemoga hari esok lebih baik daripada hari ini”Doa Najwa Retro 3 Jordan

Какво харесваш?

Не забравяй да харесаш твоята фраза!

Нови фрази