Целувката е езикът на Света ! Искаш ли да си поговорим?

Оbichham m0mentite kogat0 s nai-d0bratta mi priqtelka se puka me 0t smqxh bez nikakva prichhina xDD !! Kremena Todorovaa ;**

Свързани фрази

Tinggal di Australia kan. Dia harus menafikan perasaan itu kerana dia tahu cintanya mungkin tak terbalas Takde jodoh kot“Rania betol takde boyfriend aku kawan lelaki yang rapat-rapat” tanya Puan Razlinah kepada anak bongsunya“Mane ade mummy Kenapa ni alih alih cakap pasal ni You okay” Jawab Rania lalu meletakkan tangannya di dahi MummynyaPuan Razlinah Dan Tuan Razali tersenyum“Ade orang masok meminang Rania lah sayang” Celah Tuan Razali jujur Lambat sangat kalau hendak menunggu isterinya membuka cerita Suka sangat tergantung dan terbelit-belit“What” Jerit Rania terlopong“Anak kawan mummy berkenan sangat dengan Rania ni sejak pertama kali die tengok Rania Terima lah sayang Mummy tahu die lah yang terbaik untuk Rania Mummy dapat rasakan Baik untuk menjadi pembimbing Khalifa Dan Walid kepada anak anak Rania di Hari kelak Mummy harap sangat Rania terima sayang sebelum mummy dan daddy tiada Mummy tak pernah mintak ape-ape dengan Rania sebelum ni kan” Kata-kata Puan Razlinah menusuk di hati Rania Setitik airmata terjatuhBenar kata Mummy dia tidak mintak aku apa-ape sebelum ini Semua kehendak aku diturutkan dengan sempurna Tapi permintaannya sungguh berat Bersediakah aku Umur baru 25tidak terlalu awalkah Tetapi jika ini membuat mummy dan daddy bahagia dan untuk membalas jasa mereka berdua aku mengalahTidak Aku redhaPerlahan-lahan Rania mengangguk‘Siapa lelaki itu Bagaimana dia kenal aku Aku pernah nampak die keanak kawan mummy tu Ish Love after marriage logic or not Tapi hatiku da terpaut dengan Isaac Eh Kenapa dia pulak Tidak boleh Rania Majlis kau lagi 1 bulan aje Ya Allah cepatnye Aku harus lupakan Isaac’ Rania bermonolog sendirianSetuju dengan perkhawinan pilihan keluarga tetapi dia tidak pernah bertanya tentang bakal suaminya Siapa nama Kerja apa Umur berapa Anak tunggal ke angah ke bongsu Teruna ke duda>See you soon‘Aik Siape punya number ni Unknown Jumpa aku’ Rania pelik>Who is this Do I know you Balas Rania>How could you not save my number Ur hubby-to-be in 1 hr time HeheMuka Rania merona merah Malu Anita di sebelah sudah kehairanan Ia hari ini adalah majlis perkhawinan Rania dan suami pilihan keluarga Hari ini baru dia akan tahu siapa suaminya yang disanjung-sanjung oleh keluarganya Dia sudah berjaya melepaskan Isaac diingatan Die redha‘You’ll be happy my friend’ Anita tersenyum sendirian melihat kawannya yang akan menjadi isteri dalam masa sejam“Aku terima nikahnya Rania Qistina Binte Mohd Rizal Deen dengan maskhawinnya 300 ratus ringgit tunai” “Sahsahsah”Rania tertunduk dan airmatanya gugur dengan laju Ya Allah mampukah aku harungi jalan seterusnya“Angkat muka kau babe Ni lap pengantin lelaki nak masok” tersadar Rania apabila Anita menyikunyaPengantin lelaki masuk Rania memandangnya Die terlopong Ya Allah apakah ini5 tahun kemudian“MummyQesha nak susu” minta anak kecil petah itu yang berusia 4 tahun“Mintak daddy sayang Mummy nak breast feed adik Iqmal ni Boleh” Jawab Rania sambil mengusap pipi anak sulungnya“DaddyQesha nak susu” Qesha berlari ke daddynya yang sedang menonton Tv“Alah Qesha ni nak bully daddy je lah Daddy baru nak tengok tv” Isaac mengusik anaknya lalu ke dapur Anak manja“Mummy Daddy taknak buatkan susu!“Ya Allah, ******************************************************************Awan redup petang memberikan tenaga kepada Pak Hassan untuk bekerja. Sebaik sampai, thanks. membuang pandangan kurang senang Qish sebentar tadi. Berbisik. Bukan aku tidak pernah ada keinginan untuk bertemu dengannya. ??Tolong saya.?? Syifa berpaling untuk memanggil Shah namun tiada. Air Presto 1 [url=http://www.frolandsruta.no/sendfebgray_9.asp?air-presto-1-c-1485.html]Air Presto 1[/url]
Perasaannya berkocak mengenangkan peristiwa tadi.“Why should I? “Saya malas. Tebal muka aku saat itu bukan kepalang. “Awak Mok Apa alasan awak” soalan Cikgu Aspalela beralih pada Mok Yuk Hou “Saya lupa cikgu” Jawap Mok Yuk Hou ringkas “Amboi bukan main senang awak jawap ye Kali ni saya tak akan bagi muka lagi Kalau awak berdua tak dapat submit sebelum waktu balik saya akan bawak awak berdua jumpa pengetua” Tegas Cikgu AspalelaKali ini aku dan Mok Yuk Hou sudah tak ada pilihan lain Kami kena pastikan kami dapat siapkan homework ni hari ini juga sebelum balik Kalau tidak nahas la jawapnya Aku langsung tak dapat tumpukan perhatian pada kelas Cikgu Aspalela waktu itu Kepala aku sibuk memikirkan karangan apa yang aku nak karang Otak aku dah la tengah kusut ni Tajuk bebas. Mungkinkah dia juga seperti aku. Semakin ingin ku usir perasaan ini, tapi aku tak mampu berbuat begitu. Dlm bbrpa hr ni, dia pergi meninggalkan ku. setiap yang berlaku ada hikmahnya. Air Jordan Fusion 5 [url=http://www.lemmenliekki.fi/takefebwinter_9.asp?Air-Jordan-Fusion-5-c-30.html]Air Jordan Fusion 5[/url]
Aku malu. kita semua cantik luar dan dalam, ya Allah. Ah, Namun pencarian ku hampa. Aku juga begitu. wanita Indonesia itu menunjukkan tempat novel itu berada.”, apa ni? Malulah dengan Karmila Kalau Lan tahu begini layanan ibu sumpah Lan takkan bawa dia berjumpa dengan ibu Lebih baik kami kahwin lari saja Siapa yang suruh ibu berjanji dengan kawan baik ibu tu Lan tak pernah kata pun nak kahwin dengan anak dia Ibu yang pandai-pandai menabur janji jadi sekarang ibu jugalah yang perlu mengakhiri semua ini Lan tetap dengan keputusan Lan untuk menikahi Karmila” Tegas lelaki itu Masya Allah beginikah selalunya keadaan mereka berdua apabila bersemukaAku hanya mampu memerhatikan pertikaian dua beranak itu Aku hanya orang luar tidak patut masuk campur urusan keluarga ini Kecut perut saat memerhatikan puan yang sedang menyinga itu Aku menelan air liur terasa tersekat di kerongkongku Jika pertemuan pertama begini layanan yang aku dapat gerun aku untuk membayangkan andai aku menjadi sebahagian keluarga ini Sungguh tidak dapat akalku untuk menjangkau pemikiran di masa hadapan“Tengok kamu sudah pandai membentak ibu sekarang Dari mana kamu belajar semua ini Hanya kerana seorang perempuan kamu berubah hingga sanggup ketepikan ibu yang melahirkan kamu Baik kalau itu yang kamu mahukan… terserah Jangan kata ibu cuba menyekat kebahagiaan kamu pula Dan kamu pula… Karmila ya nama kamu saya bersetuju dengan hasrat anak saya yang mahu menikahi kamu hanya kerana mahu menjaga hubungan anak dengan ibu Sebagai orang luar jaga tata-tertib kamu selepas ini” tegas kata-katanyaDia memandangku dengan pandangan yang sangatlah tajam Hingga ianya mampu menghiris sedikit hatiku meninggalkan luka yang berdarah Mampukah luka ini sembuh atau akan semakin merebakkah ia kelak Aku hanya menyerahkan pada takdir untuk menentukan suratan yang sudah tertulis untukku Aku yakin niat yang baik dan ikhlas begitu juga balasannya ~30 Jun 2008 ~“Saya minta maaf atas semua kekasaran yang telah ibu tonjolkan selama ini Sebab itulah saya enggan menemukan awak dengannya Sekarang saya bersyukur kerana kita akhirnya sudah bersatu Saya harap awak janganlah ambil hati dengan ibu Walaupun mulutnya sentiasa menuturkan ayat berbisa hatinya tidak begitu” Razlan memujukku Dia menggenggam erat jari-jemariku Terasa cepat benar hatiku ini terpujuk“Lan awak janganlah risau Saya bukan dididik untuk berlaku kurang ajar dengan sesiapa Walaupun hidup sebatang kara saya tahu erti hormatkan orang tua Saya hanya mahu menumpang kasih sayang awak dan kalau boleh saya mahukan begitu juga dari keluarga awak Saya harap awak jangan ubah diri awak selepas ini Kekallah menjadi anak kepada ibumu Diri saya usah dikhuatiri Saya sudah biasa hidup begini Lan Hinggakan tidak tahu lagi apa itu erti dikeji atau keji” Aku membalas kembali genggaman tangannya dengan nada yang lembut aku menuturkannya Segala gundah di hati aku halau pergi sejauh yang mungkin Bersangka baik itulah semolek-molek perbuatanSepanjang hidup memegang gelaran yatim piatu aku sudah muak dengan semua tohmahan Jika dilayan aku juga akan turut hanyut dibawa arus kemungkaran Mujurlah keyakinan dan keimanan terhadap Allah SWT masih menebal dalam diriku walaupun kadangkala hampir sahaja ia memuingkan aku tetap saja aku berpaut pada Yang Satu Satu helaan nafas terhasil dariku Masih panjang lagi perjalanan aku yang pastinya aku mahukan ia menuju ke Jannah di samping lelaki yang aku cintai ini Hidup bersamanya kini saling melengkapi fitrah hidupku dalam menggapai cinta yang abadi dan hakiki ~21 Julai 2008 ~Aku menutup diariku Semua itu telah ku coretkan tanpa satu ayat pun yang tertinggal Selama tiga tahun bergelar menantu kepada Puan Rokiah nama ibu mertuaku langsung aku tidak dilayan seperti mana yang aku fikirkan dahulu Kali pertama bertemu dengannya sangkaku layanan benci lagi dibenci yang akan aku terima Tetapi sebaliknya pula Adakah dia sudah menerima kehadiranku dalam keluarganya ini Sehingga hari ini tiada langsung kata-kata keji yang aku terima Aku memanjatkan kesyukuran ke hadrat Illahi kerana memudahkan urusanku Aku benar-benar bersyukur kerana dapat berpayung di sini berkongsi secebis kasih yang memang aku dahagakanNamun tidaklah seratus-peratus aku meletakkan harapan untuk kekal bahagia begini Perlulah sedikit bersiaga untuk menempuhi onak dan duri di hari mendatang Selama tiga tahun ini juga perkahwinan kami masih belum berhasil untuk mempunyai zuriat Aku masih menanti kehadiran bayi di dalam rahimku ini dengan penuh kesabaran dan tidak pernah sekalipun aku putus berdoa Mungkin belum masanya lagi dan pasti ada hikmah yang tersembunyi di sebalik semua ini“Tak balik lagi ke suami kamu tu Ila Dah pukul 800 malam ni” tanya ibu mertuaku“Belum lagi ibu Agaknya banyak kerja di pejabat Ibu nak minum apa-apa ke” soalku kembali kepadanya yang sedang duduk menonton televisyen di ruang tamu itu“Sekejap lagilah Ila Mari temankan ibu” Ajaknya Aku hanya menurut dan terus sahaha melabuhkan duduk di sebelahnya Hari kedua dia bermalam di rumahku Sejak mula berkahwin Razlan telah mengajakku berpindah“Selalu ke suami kamu tu pulang lewat begini Ila” aku memandang wajahnya Aku terdiam seketika“Kenapa kamu diam Ila” tanyanya lagi“Memang abang Razlan sering balik lewat kebelakangan ni bu Tapi Ila faham yalah tugasnya semakin banyak di pejabat Lagipun untuk siapa dia mencari rezeki kalau bukan untuk keluarga kita bu” Jawabku Sejak berkahwin Razlan menyuruhku berhenti kerja katanya dia mampu menyediakan segala keperluan buat diriku“Kamu terlalu baik Ila Ibu minta maaf kerana banyak menghina kamu selama ini Kamu benar-benar menantu yang baik” Kata-kata ibu mertuaku itu benar-benar menyentakkan aku“Apa yang ibu cakapkan ni Buat apa nak minta maaf ibu tak ada salah dengan Ila Tiada siapa faham akan perasaan seorang ibu yang mahukan hanya yang terbaik untuk anaknya Ila tak pernah salahkan ibu Ibu adalah ibu mertua yang baik” Bukanlah pembohongan dan bukanlah jujur sepenuhnya kata-kataku itu Namun apa yang pasti dia jarang mengganggu rumahtangga kami selama ini“Assalamua’laikum” Ucap suara dari luar Aku bingkas bangun Pantas tangan memulas tombol pintu rumahku Sebaik terkuak daun pintunya“Wa.” panjang syarahanku. Women Air Jordan 4 [url=http://www.be-granite-marble.co.uk/cardfebbehind_9.asp?Women-Air-Jordan-4-c-22.html]Women Air Jordan 4[/url]
Arif memandang aku dan terus bangkit.“Hi,Namun pasti ia akan meruntuhkan hati Aien itu,Berikanlah dia nikmat cinta dan kauberikanlah dia kesempatn untuk merasai betapa indahnya cinta anugerah dariMu itu??Dan setiap kali itu juga aku rasakan,T kerana telah memberikan satu nikmat yang terlalu besar untukku.”haa alamak mati la aku??satu dewan terdiam dan tiba terdengar tepukan dari?? ” Do you still on earth sist? Macam tak cukup tanah jer kawan aku tue lari.” aku membuat tabik hormat di dahiku. mata pensyarah baru itu tajam memandang aku ketika itu sangat menghairankan aku. Papa tidak ramai rakan atau kenalan. Tetapi, Kalau nak duduk situ pun, Khairul tertunduk.******************************“Hani,“Er.Boleh saya masuk ke kelas cikgu”tanya Aliah dengan terketar-ketar dengan menunduk Aliah benar-benar takut“Saya rasa kalau awak nak sangat belajar dekat lab itu silakan Lain kali jangan masuk lagi kat kelas nie kalau awak dah rase pandai sangat bahasa melayu nie Saya pun kurang beban sikit”jawab Cikgu Zaliah dengan nada marah sekali“Cikgu saya minta maaf Saya tidak terniat pun nak masuk lewat Saya ada perkara yang dibincangkan dengan Cikgu Azrina tadi”rayu Aliah lagi Dia berharap agar cikgu di depannya ini akan memaafkannya“Aliahawak sepatutnya tidak meng?anak tiri? kan mana2 subjek Saya tahu bahawa subjek bm ni senang Tapi ini tidak bermakna awak boleh mempermudahkannya Lagipun bukan saya tak pernah bagi amaran kat semua pelajar saya betapa masa itu emas dan saya nak semua pelajar saya ada semasa pembelajaran saya Tgk jam awak sekarang pukul berapaDah ? Nike Air Jordan Enfants [url=http://www.bevissteforeldre.no/showfebhuge_9.asp?nike-air-jordan-nike-air-jordan-enfants-c-972_978.html]Nike Air Jordan Enfants[/url]
Saya belum melihat mukanya lagi.“Eh awak ni buta ke?Bahaya tak bahaya,Aku tersenyum. Insan biasa yang tak lari dari menangisi kerakusan manusia. Talib iaitu di sekolah Sultan Ismail. Ketika meningkat remaja, Langsung membuat janji dengan saya. Dia betul-betul perlukan awak sekarang? Rayu Alyysa lagiMutia serba salah Dia bukanlah seorang yang kejam Malah terlalu baik hati Selama ini dia selalu berkorban dan mendahulukn kesenangan orang lain berbanding dirinya Tetapi kali ini Mutia berbelah bahagi Antara kesian dan benci Tersemat juga rindu yang bukan sedikit Tetapi tegakah dia untuk menghadapi situasi itu Mampukah dia untuk berlagak seolah-olah tiada dendam dan benci di hati terhadap perbuatan kejam Suffian meninggalkan dirinya terkapai-kapai setelah menemui kembali pelangi bahagia dalam hidupnya Mampukah lagi dia memujuk hati untuk redha dengan Ujian hati yang telah dilaluinya lagi‘baiklah Allysa besok pagi saya pergi lawat dia hospital mane’ Biarlah kali ini Pertama dan terakhir Tekad hati kecil Mutia Mutia mendengar sahaja apa yang diucapkan Seketika kemudian dia memutuskan talianSesudah memastikan keretanya dikunci Mutia melangkah perlahan-lahan menuju ke bangunan Pantai Medical Sambil dia menghubungi Alyysa untuk memberitahu kehadirannya di situ Mutia juga meminta Alyysa menunggunya di lobi hospital tersebutSampai di lobi tersebut kelihatan 2 orang wanita menanti kehadirannya dia situ Seorang memakai jubah doctor dan seorang lagi sarat mengandung Tentu Alyysa dan Najwa Mutia memberi salam dan memperkenalkan diri serta menyalami kedua-duanya Mereka tidak tunggu lama dan terus menuju ke bilik Suffian Mutia menahan debaran di hati dan mengucapkan selawat berkali-kali Cuba untuk menenangkan dirinya Ini kali pertama dia akan bertemu dengan Suffian lelaki yang buat dia jatuh cinta hanya melalui suara Seorang lelaki yang telah banyak berkongsi cerita suka dan duka sebelum ini Seorang lelaki yang menjadi teman akrab hanya melalui telefon dan email Pintu bilik wad kelas satu itu dibuka perlahan Alyysa mempersilakan Mutia masuk Di dalam bilik tersebut kelihatan ibu dan ayah Suffian adik-adiknya dan juga kawan karib suffian yang selama ini Mutia hanya kenal melalui cerita-cerita Suffian Setelah diperkenalkan kepada mereka semua Alyysa membimbing Mutia ke katil Suffian Pucat dan sungguh tidak bermaya wajah itu Sungguh yang dirasakan kini tiada lagi rasa marah atau benci Yang tinggal cumalah air mata pilu dan sedih mengenangkan diri yang tidak bermaya itu Perlahan-lahan Mutia menyentuh tangan itu ‘Abang?. Seorang yang mampu menggantikan Suffian di hatinya. Oakley Offshoot Sunglasses

Какво харесваш?

Не забравяй да харесаш твоята фраза!

Нови фрази

plez lah.Arul pergi jauh-jauh dari diri Sha leh tak.”“Ye.apa aku nak wat nie weh. Isteri saya nama dia Harnina bte Hamidun@Nina, desa ke, Bukannya mudah jabatan itu nak buat kursus-kursus yang memakan belanja dan memerah keringat. manakala ibunya surirumah sepenuh masa. Abah sentiasa tinggalkan mereka anak beranak demi tugas, Lagipun bagi abah suasana di kampung ini amat selesa dan tenteram. kami menjadi lebih mengenali antara satu sama lain.kepala??Dia tidak perlukan simpati orang lain. 15 minit kemudian Najwa memunculkan dirinya sambil tersenyum hambar. bus stand pagoh ni bukan jauh no pun. Ni yang aku nak malu+cover cun ni. kadangkala Ayu rasa cam Kal serasi pulak ngan Reen”.kenapa? Ya, Tak mungkin Dilla akan dapat kenal dengan orang yang lebih baih daripada Wan. Nona enggak mau Ibu pergi.”Nona terisak. Puma Nightfox TR [url=http://www.strambach.at/suchfebmoon_9.asp?puma-shoes-puma-nightfox-tr-c-161_211.html]Puma Nightfox TR[/url]
” Pemuda itu dilihat tersenyum.”***** Kepalanya disandarkan pada tubuhku. Hazmi mengangguk. Kenapa dia lakukan itu semua? Dah la banyak cili yang dia masukkan. kau kat mana?p/s :terima kasih sudi baca cerpen saya yg ke 3 ni ekk.tb2 ade idea mlm ni. Dengan syarat.” aku terhenti seketika ” Apa bang” Tanya Jaja aku tahu dia berdebar-debar Aku hanya tersenyum ” Jaja dengan Azman mesti duduk dengan abang dalam rumah ni” Putusku Jaja melepaskan nafas lega dan tersenyum Dia memelukku aku kucup ubun-ubunnya dengan setulus kasih seorang abang ” Abang pun. ” Kita bawa Jaja ke hospital.” aku berteriak kecil Azman segera mengendong tubuh kecil adikku Aku duduk di tempat duduk belakang sambil memangku kepala adikku Aku menangis melihat keadaannya yang kesakitan Selama ini aku tidak pernah membiarkan dia kesakitan tetapi sekarang… ” Siapa buat Jaja macam ni Man” tanyaku Azman yang sedang memandu teresak kecil melihat Jaja Aku tahu Azman sangat sayangkan Jaja ” Kak Azah bang. every misery I had been through and every cuts and bruises that I got. Nike Air Max Lunar90 C3.0 [url=http://www.mikaeliskolan.se/sendfebitself_9.asp?nike-air-max-homme-nike-air-max-lunar90-c30-c-68_96_125.html]Nike Air Max Lunar90 C3.0[/url]