Целувката е езикът на Света ! Искаш ли да си поговорим?

Оbichham m0mentite kogat0 s nai-d0bratta mi priqtelka se puka me 0t smqxh bez nikakva prichhina xDD !! Kremena Todorovaa ;**

Свързани фрази

minum ke. Aku lapar dan dahaga niLagipun bukan gaji baru masuk ke. Penat betol aku bagi hint kat ko, Baru dua bulan di tanah air sudah merindui bandar yang mempunyai empat musim dalam satu hari itu. dia tetap seorang isteri yang perlu patuh dan taat kepada suami. Agaknya lepas ini aku akan rindu pada senyuman itu. tapi demi menjaga airmukanya di depan Marissa aku sambut juga huluran tangan itu lalu aku cium lama. I tak faham.” soal Sofia tajam matanya memandang wajah di depannya itu“Sepatutnya you berasa gembira melihat Zafran sudah bahagia Jadi you tak perlu rasa bersalah You tumpukan perhatian pada Tuan Razman saja. Zaza terpana. macam mana keputusan untuk rombongan yang kat luar tu? Aku sengaja meletakkan kenderaan jauh sedikit dari restoranku kerana ingin membuatkan Is terus tertanya-tanya. Nike Air Max Mujeres [url=http://www.guymanning.com/es_hgnikeairmaxtienda.com1017.asp?index.php?main_page=index&cPath=163_165]Nike Air Max Mujeres[/url]
Aruna?” Aku masih menyusun kata-kata harapanSekarang dia memang berubah menjadi seorang yang penuh gaya dan berkeyakinan Sedangkan aku duduk memerhati perubahannya pun tak mampu Aku seperti malu pada diri sendiri Aku ikut bangun dan menuruti langkahnya ke stesen bas Lihatlah… aku sendiri masih berjalan kaki sedangkan dia bakal menahan teksi dan meninggalkan aku termangu-mangu“Aku nak pegang tangan kau boleh Untuk terakhir kalinya…” aku meminta izin Sebelum ini pun aku tidak pernah bersentuhan dengannya“Tak payahlah… Aku tak suka Lagipun kita dah break off” begitu keras jawapan ArunaSebuah teksi berhenti di hadapan kami Aku cuba menyentuh lengannya sebagai pengubat kerinduan ini tetapi Aruna pantas menepis Dia cepat-cepat masuk ke perut teksi lalu membelah Jalan Tun Razak menuju ke destinasi yang tidak diketahuiAirmata lelaki ku tumpah Merembes dibibir mata Aku cuba menahan dari terus jatuh… bak kata pujangga: Lelaki kalau menangis jangan sampai tumpah di luar pendamkan saja sampai ia jatuh di dasar hati Mampukah aku! Berdoa untuk melupakan Aruna.and don`t you worry sunshine…I never stalked you before,“You knew that I was going to follow you right? Budak yang tak tahu diuntung!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Aku melirik ke arah nenek yang sedang leka menganyam nipisan bilah-bilah buluh untuk dibuat ??tekiding??. Semua barang saya dah sediakan. Rajuk seorang anak kecil.” Kata Fazli lirih. Kalau aku dengar nasihat kau dulu. Nike Air Max 2012 Mens [url=http://www.jubla-doettingen.ch/us_hgairmax2013-nike1017.asp?nike-air-max-2012-mens-shoes-2_28/]Nike Air Max 2012 Mens[/url]
buruk pulak tu!Huhu?? Awak ni dah gila ke apa? Arghh dia sama saja macam perempuan yang mengejarnya di luar sana.” Myra membela nasib“Kalau rindu ayah sekalipun, Tu yang nak masak special kan? Diambilnya air dalam bekas itu dan membasuh krim di mukanya untuk meyakinkan Hedi. Dia dan isterinya duduk bersebelahan mengadap lelaki itu.?? Hmm. kau pergilah seorang Aku tak lapar Lagipun aku tak ada mood sekarang ini ” ” Kau masih fikirkan tentang arwah kakak kau lagi ke Sejak dia meninggal dunia kau berubah secara mendadak Kau asyik berseorangan aje Semasa kelas pun kau tak tumpukan pada pelajaran kau pun Sering termenung di luar tingkap Kau kena kuatkan semangat kau Kalau kakak kau melihat kau seperti ini mesti dia berasa sedih sebab adik dia jadi seperti ini ” marah Amir Ashraff memandang tepat dan merenung tajam ke arahnya ” Habis tu kau nak aku buat apa Kau nak aku gembira sedangkan baru beberapa bulan kakakku pergi tinggalkan aku Kau tahu tak kakakku sudah meninggal dunia kau faham tak apa maksud meninggal dunia ” ” Aku faham apa maksudnya itu tetapi aku tak nak kau jadi macam orang bodoh lagi kau tahu tak peperiksaan kita tinggal beberapa bulan lagi Kau tu best student di Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Setiawangsa kau kena tumpukan pada pelajaran kau sebab kau adalah harapan papa dan mama kau untuk kau berjaya nanti ” ” Kau nak aku buat apa ” ” Aku nak kau relakan dia pergi dengan tenang dan pasrah apa yang sudah terjadi Kau kena kuatkan semangat untuk terus hidup Memang setiap manusia akan kembali pada Allah swt Kau kena lepaskan dia pergi Kalau dia tengok kau macam ni tentu dia sedih ” ” Kau tahu tak aku tak boleh terima hakikat yang kakakku pergi dari hidupku buat selama-lamanya Aku sering terbayangkan wajahnya yang sentiasa tersenyum manis Pada suatu saat aku terlalu rindukan dia dan sering merasai bahawa seolah-olah dia berada di sampingku Kenapa semua orang tak mengerti hati dan perasaanku ini Kenapa ” Ashraff bangun dan pergi ke luar kelas dengan perasaan yang marah Sedang dia sedang berjalan menuju ke taman sekolah tiba-tiba dia tidak sengaja melanggar seorang pelajar perempuan sehingga terjatuh ” Aduh ” jerit pelajar perempuan itu ” Maafkan saya Saya tak sengaja Tadi saya terburu-buru nak pergi ke taman sekolah ” pinta Ashraff Dia berasa serba salah dan menolong pelajar itu mengambil buku-bukunya ” Tak apa Saya baik aje Terima kasih sebab ambil buku saya ” kata pelajar perempuan dan memandang Ashraff Ashraff sangat terkejut apabila melihat wajah pelajar itu ” Saya pergi dulu Assalamualaikum ” Ashraff menjawab salamnya dan memandangnya berjalan meninggalkannya Dia tidak tahu kenapa hatinya berasa mahu berkenalan dengan pelajar itu Dia juga berasa hairan kerana sebelum ini tidak pernah melihat pelajar itu di sekolah ini tetapi dia tetap berazam mahu berkenalan dengan pelajar tersebut ?????????????????????????????????? ” Abang saya tengok anak kita tu masih tak boleh terima pemergian arwah Assya Sejak kematian Assya Ash selalu termenung dan duduk di tepi kolam ikan Kadang-kadang dia menangis di tepi kolam ikan Sekarang dia asyik berkurung di dalam bilik aje Tak macam dulu semasa arwah masih hidup ” terang Datin Ellisa semasa dia sedang melipat kain di dalam biliknya ” Abang tahu dia masih tak boleh terima hakikat tetapi percayalah Abang yakin lama-kelamaan dia akan pasrah ketentuan Ilahi nanti ” ujar Dato?? Ashrill sambil membaca buku Datin Ellisa hanya mengeluh apabila memikirkan puteranya itu Dia risaukan keadaan Ashraff seperti itu Dia hanya mampu berdoa agar puteranya itu kembali seperti yang dahulu ???????????????????????????????????????????? ” Adik apa khabar sayang Adik sihat ke ” Assya Melissa sedang tersenyum kepada Ashraff Ashraff sangat terkejut dan terkedu apabila melihat kakaknya di hadapannya Tanpa berlengah masa dia terus meluru ke arah kakaknya dan memeluknya sambil menangis teresak-esak Hatinya terlalu rindukan kakaknya ” Kakak adik terlalu rindukan kakak Kenapa kakak tinggalkan adik kakak dah tak sayang adik ke Kakak tahu tak yang adik sangat sayangkan kakak Semua anggap kakak dah pergi dari hidup mereka termasuk papa dan mama tetapi adik yakin kakak ada lagi Kakak tak akan tinggalkan adik lagi kan ” Ashraff memandang kakaknya dan mencium pipi Assya Assya hanya mendiamkan diri dan tersenyum ” Adik kakak tak tinggalkan adik pun Kakak ada di dalam hati adik dan adik juga ada di dalam hati kakak ” Assya mengusap rambut adiknya yang sedang baring di pangkuannya Ashraff bangun dan memandang kakaknya untuk meminta kepastian dengan jawapan yang diberikan oleh kakaknya itu ” Apa maksud kakak ” ” Adik kena terima hakikat bahawa kakak sudah tiada di dunia ni lagi sayang Dunia kakak dengan adik sudah berbeza Adik berada di dunia yang nyata Adik kena teruskan kehidupan adik seperti biasa Jangan buat papa dan mama bersedih Kakak cuma tak nak adik jadi seperti ini ” ” Tetapi adik nak kakak berada di samping adik Adik tak mahu kakak tinggalkan adik lagi Semua orang tak faham perasaan adik Hanya kakak sahaja yang faham perasaan adik ” Ashraff memegang tangan Assya Assya membelai pipi adiknya itu sambil tersenyum ” Kakak pergi dulu ya sayang Jaga diri baik-baik dan jaga keluarga kita Kakak sayangkan adik Selamat tinggal sayang ” Assya bangun dan pergi meninggalkan Ashraff keseorangan Ashraff mengejar Assya sambil menangis ” KAKAK ” jerit Ashraff Dia terus terjaga dari mimpinya Habis baju tidurnya basah lenjun dengan peluhnya ” Kakak kenapa kakak tinggalkan adik kenapa kak ” rintih Ashraff di dalam hatinya ???????????????????????????????????????????????? ” Assalamualaikum ” Ashraff yang sedang termenung di taman sekolah itu berhenti dari lamunannya Dia melihat seorang pelajar perempuan yang dilanggarnya semalam berada di hadapannya Dia segera bangun dan menjawab salamnya itu ” Boleh saya tahu di mana perpustakaan Saya masih baru di sini ” Tanya pelajar itu sambil tersenyum manis ” Awak boleh naik tingkat tiga dari blok dua ni Nanti awak akan nampak perpustakaan ” jawab Ashraff sambil memandang pelajar itu ” Terima kasih Oh ya siapa nama awak Dari tadi saya lihat awak berada di sini aje ” ” Saya Ashraff Mikail Awak mesti Suraya Alfira kan ” Suraya memandang hairan pada Ashraff ” Aik macam mana awak tahu nama saya ” Ashraff hanya ketawa melihat Suraya kebingungan ” Di baju awak tu ada tanda nama ” Suraya hanya ketawa ” Kenapa awak asyik termenung aje Saya hairan dengan awak bila awak pandang saya lama-lama Seperti awak dengan saya sudah lama kenal ” Ashraff hanya mengeluh Hatinya terasa pilu apabila mengingati tentang masalah yang dialami olehnya ” Entahlah Su saya pun tak tahu kenapa saya jadi macam ni bila arwah kakak saya pergi tinggalkan saya Bila saya jumpa awak saya terkejut sebab wajah awak dan dia hampir sama ” ” Oh macam tu Maaflah kalau saya ni banyak mulut Nama kakak awak siapa Dia meninggal dunia sebab apa ” ” Nama kakak saya Assya Melissa Dia tua setahun daripada saya Dia meninggal dunia beberapa bulan yang lepas akibat barah otak Hubungan saya dengan dia seperti belangkas Sejak dia pergi tinggalkan saya hidup saya tak menentu Saya tak boleh menerima pemergiannya Hanya dia sahaja yang faham perasaan saya ” Ashraff meluahkan masalahnya kepada Suraya dengan hati yang pedih ” Maknanya umur kakak awak sama seperti sayalah Kesian awak Awak kena relakan kakak awak pergi Kalau tak dia tidak akan tenang bila dia tengok awak jadi macam ni ” ” Su saya dah cuba untuk keluar daripada masalah ini tetapi tak boleh Wajahnya sentiasa di dalam ingatan saya sampaikan saya dapat merasai kehadirannya di samping saya walau di mana pun saya berada ” Ashraff mula menangis tersak-esak Hatinya sudah tidak tahan dengan penderitaan yang dialami olehnya ” Sabarlah Ash Jangan menangis lagi ya Saya akan cuba bantu awak untuk keluar dari masalah yang awak alami ini ya ” ” Kenapa awak mahu menolong saya kita pun baru berkenalan ” Tanya Ashraff sambil mengesatkan air matanya yang mengalir di pipinya Suraya hanya tersenyum Entah mengapa hatinya beria-ria mahu menolong remaja itu Dia melihat dan merenung Ashraff sedalam-dalamnya untuk mengetahui segala isi hatinya yang terlalu susah untuk memahaminya ????????????????????????????????????????????. ” Ash . Nike Air Max Skyline [url=http://www.iregu.com/us_hgairmax95black1017.asp?nike-air-max-skyline-c-27.html]Nike Air Max Skyline[/url]
Dia bangun meninggalkan kelas lalu menuju ke kantin. Dia tidak lagi memikirkan tentang perasaannya pada Nur tetapi dia lebih selesa menjadikan Nur sebagai rakan belajar. jangan berlagak. Biologi,” Lagu itu benar ?“benar menyentuh hatinyaLagu yang dinyanyikan oleh Aero smith I don’t want to miss thing…“Kami dah berkahwin semula…just for you sweetyHannan Najwa” Majlis itu dirasmikan dengan meriahnyaayah dan ibunya ada bersamamereka bersatu semula sebagai sebuah keluarga’Ya Allah Aku panjatkan kesyukuransebuah penantian akhirnya berakhir dengan sebuah kebahagian’Bagaikan sebuah cerita fairytale Alhamdulillah syukur’Ditutupnya diari ituberakhirnya sebuah kisah setelah dua tahun terbengkalai dalam komputer nie…fuhh. saya panggilkan dia, ketika itu si gadis masih di dalam kubur.” Kita akan terus cuba tarik dia keluar. Kak Amira telah berhenti kerana mahu menumpukan perhatian kepada anak-anaknya. 98. Herre Nike Air Max 2014 [url=http://samsocykel.dk/dk_hgspecials-sko1017.asp?nike-air-max-herre-nike-air-max-2014-c-84_40.html]Herre Nike Air Max 2014[/url]
” ajak orang tua itu sekali lagi. Tadi aku tengok macam ada cahaya kat dalam, and it takes days to learn and enjoy it… but it takes a life time to forget it…Love not just for one… Its for all… Lose one lose means you gain another one… Love and life… Hate and death… They seem different but actually they’re all contains the same meaning…”Hana mengscroll ke bawah berulang kali. Wajahnya yang sentiasa tersenyum saat melawatku membuatkan hatiku hangat.sedang kakak menyikat rambutku.kakak berkata pada aku “Mila…panggil kakakku dengan lembutKalau kakak dah tak ada kat di sisi MilaMila kena belajar bersungguh-sungguh tau…capai cita-cita MilaBiarpun kakak tak dapat menjejakkan kaki ke menara gading tapi akak nak lihat Mila menjejakkan kaki kat sana ya”tambah akak ku lagi. “Ahh!!Haikal mengangguk. Kemudiannya dia terus menumpukan perhatian sepenuhnya pada katak dan guli di hadapannya. dari budak nakal menjadi seorang yang kuat agama selepas dia pulang dari Mesir. Nana terpinga-pinga melihat ustaz Haikal dihapannya. Supra Skytop III
Tinggal di Australia kan. Dia harus menafikan perasaan itu kerana dia tahu cintanya mungkin tak terbalas Takde jodoh kot“Rania betol takde boyfriend aku kawan lelaki yang rapat-rapat” tanya Puan Razlinah kepada anak bongsunya“Mane ade mummy Kenapa ni alih alih cakap pasal ni You okay” Jawab Rania lalu meletakkan tangannya di dahi MummynyaPuan Razlinah Dan Tuan Razali tersenyum“Ade orang masok meminang Rania lah sayang” Celah Tuan Razali jujur Lambat sangat kalau hendak menunggu isterinya membuka cerita Suka sangat tergantung dan terbelit-belit“What” Jerit Rania terlopong“Anak kawan mummy berkenan sangat dengan Rania ni sejak pertama kali die tengok Rania Terima lah sayang Mummy tahu die lah yang terbaik untuk Rania Mummy dapat rasakan Baik untuk menjadi pembimbing Khalifa Dan Walid kepada anak anak Rania di Hari kelak Mummy harap sangat Rania terima sayang sebelum mummy dan daddy tiada Mummy tak pernah mintak ape-ape dengan Rania sebelum ni kan” Kata-kata Puan Razlinah menusuk di hati Rania Setitik airmata terjatuhBenar kata Mummy dia tidak mintak aku apa-ape sebelum ini Semua kehendak aku diturutkan dengan sempurna Tapi permintaannya sungguh berat Bersediakah aku Umur baru 25tidak terlalu awalkah Tetapi jika ini membuat mummy dan daddy bahagia dan untuk membalas jasa mereka berdua aku mengalahTidak Aku redhaPerlahan-lahan Rania mengangguk‘Siapa lelaki itu Bagaimana dia kenal aku Aku pernah nampak die keanak kawan mummy tu Ish Love after marriage logic or not Tapi hatiku da terpaut dengan Isaac Eh Kenapa dia pulak Tidak boleh Rania Majlis kau lagi 1 bulan aje Ya Allah cepatnye Aku harus lupakan Isaac’ Rania bermonolog sendirianSetuju dengan perkhawinan pilihan keluarga tetapi dia tidak pernah bertanya tentang bakal suaminya Siapa nama Kerja apa Umur berapa Anak tunggal ke angah ke bongsu Teruna ke duda>See you soon‘Aik Siape punya number ni Unknown Jumpa aku’ Rania pelik>Who is this Do I know you Balas Rania>How could you not save my number Ur hubby-to-be in 1 hr time HeheMuka Rania merona merah Malu Anita di sebelah sudah kehairanan Ia hari ini adalah majlis perkhawinan Rania dan suami pilihan keluarga Hari ini baru dia akan tahu siapa suaminya yang disanjung-sanjung oleh keluarganya Dia sudah berjaya melepaskan Isaac diingatan Die redha‘You’ll be happy my friend’ Anita tersenyum sendirian melihat kawannya yang akan menjadi isteri dalam masa sejam“Aku terima nikahnya Rania Qistina Binte Mohd Rizal Deen dengan maskhawinnya 300 ratus ringgit tunai” “Sahsahsah”Rania tertunduk dan airmatanya gugur dengan laju Ya Allah mampukah aku harungi jalan seterusnya“Angkat muka kau babe Ni lap pengantin lelaki nak masok” tersadar Rania apabila Anita menyikunyaPengantin lelaki masuk Rania memandangnya Die terlopong Ya Allah apakah ini5 tahun kemudian“MummyQesha nak susu” minta anak kecil petah itu yang berusia 4 tahun“Mintak daddy sayang Mummy nak breast feed adik Iqmal ni Boleh” Jawab Rania sambil mengusap pipi anak sulungnya“DaddyQesha nak susu” Qesha berlari ke daddynya yang sedang menonton Tv“Alah Qesha ni nak bully daddy je lah Daddy baru nak tengok tv” Isaac mengusik anaknya lalu ke dapur Anak manja“Mummy Daddy taknak buatkan susu!“Ya Allah, ******************************************************************Awan redup petang memberikan tenaga kepada Pak Hassan untuk bekerja. Sebaik sampai, thanks. membuang pandangan kurang senang Qish sebentar tadi. Berbisik. Bukan aku tidak pernah ada keinginan untuk bertemu dengannya. ??Tolong saya.?? Syifa berpaling untuk memanggil Shah namun tiada. Nike Air Presto Dames
Tanpa membaca doa naik kenderaan, Kalau kamu semua dapat A dalam kertas bahasa Melayu nanti cikgu belanja korang.Eh silap.Beberapa peserta lain kelihatan sedang memegang Dahlia yang cuba menyerang aku.Mukaku masih murung ketika kami berdua menunggu di hadapan lif.Tak kan lah tak nak. Gi la tidur. jom lunch cepat…aku nak lari dari mamat sewel tu…”“Ok…Ok…Jom…relax ar…ni kita keluar awal.takdenya terserempak dengan mamat tu…”“Farisya…tunggu…awak nak ke mana tu??sentiasa teman mak cik ke mana saja…tapi sekarang hidup dia hanya kerja…mak cik nak jumpa dia pun susah.balik tengah malam…pergi pejabat pagi-pagi…dia macam nak mengelak daripada bertembung dengan mak cik…”Huh… Asfirdaus Hakimi…Lily Farisya rindu sangat dengan awak…rindu sangat…Farisya berdiri di depan pintu pejabat Asfir…dia pun tak tahu kenapa dia berapa di sini…tapi yang dia tahu dia ikut kata hati…dan hati dia mengatakan…LILY FARISYA MASIH MENCINTAI ASFIRDAUS HAKIMI…“Masuk…” suara dari dalam menyuruhnya masuk…Asfir masih tekun membuat kerjanya…tidak berminat nak tahu siapa yang mahu berjumpa dengannya…”Nak apa…”“Er…er…Saya nak minta kerja…ada jawatan kosong tak kat sini” kata Farisya…gugup…Asfir terus mengangkatkan mukanya…Dia kenal suara itu milik…Lily Farisya…orang yang dia rindu…sangat rindu…Farisya menjadi tidak tentu hala bila dia ditenung begitu…terus dia menyerahkan fail yang mengandungi sijil-sijilnya…Asfir bagaikan dipukau…terus menyelak fail tersebut…Sijil masakan? Sijil kemas rumah? Sijil basuh baju?? Umairah terbayangankan wajah Daniel. “Mama dan papa dah jumpa calon isteri untuk kamu” tenang Datin Zahrah memulakan bicara dengan satu-satu anak lelakinya,” ujar Puan Marlia sambil mengesat air matanya sekali lalu. Mana Atikah? Air Jordan DMP [url=http://www.sheikhasquash.com/ca_hgairjordankicksstore1017.asp?air-jordan-dmp-c-22.html]Air Jordan DMP[/url]
apa yang akan terjadi pada majlis along. adik tahu bahawa adik berkemungkinan besar bakal meniti hari penuh debaran ini sewaktu along sedang meniti saaat bahagia, Letih.Kenapa?? cuma awak seorang,“Saya pun??cinta.” walaupun berasa malu aku memandang juga wajahnya Hairi mengangkat kepala dengan cepat Dia memandang tepat ke wajahku Dan aku boleh melihat bayangan wajahku di anak matanya“Saya cintakan awak cuma awak seorang dan saya akan cinta awak selamanya Lisa saya janji” Aku terpana Hairi melafazkan janjinya dengan penuh keyakinan sambil memandang tepat ke matakuAku merindui saat ituMalia menemani aku mencari bahan di perpustakaan Malia si mulut murai bercakap tanpa henti membuatkan aku berasa rimas Ketika aku sibuk membelek buku-buku di rak Malia pula sibuk bercerita tentang sejarah keluarganya yang berasal dari keturunan raja di Indonesia Ketika asyik bercerita Malia tiba-tiba terdiam Aku mengangkat muka memandang Malia yang 2 inci lebih tinggi dariku Hairan dengan telatah Malia Malia memuncungkan bibirnya yang tebal ke arah kanan belakangku Aku menoleh belakang untuk melihat apa yang ingin ditunjukkan Malia Hati aku bagaikan direntap Sakit yang bukan kepalangSelang dua rak dari tempat aku dan Malia berdiri Hairi yang terlena sambil menyandar di rak buku Tiga buah buku yang ternganga berselerakan di sekeliling Hairi Dan Ruqayyah yang duduk bersimpuh di hadapan Hairi membelakangi aku dan Malia Ruqayyah merenung wajah Hairi dari jarak yang tersangat hampir Dia menghembus perlahan ke mata Hairi yang tertutup Tubuh badan aku bagaikan membeku melihat adegan Ruqayyah dan Hairi dari celah-celah rak bukuMalia yang bertubuh tinggi dan gempal berjalan laju mendekati Ruqayyah dan terus menolak kuat kepala Ruqayyah sehingga Ruqayyah terbaring di lantai perpustakaan Ruqayyah yang terkejut dengan perbuatan Malia terjerit kecil sehingga membuatkan Hairi terjaga dari lenanya Aku yang juga tersentak dengan perbuatan Malia rasa bagaikan badanku mencair dengan suhu yang tinggi Tanpa berlengah aku menyusun langkah keluar dari perpustakaan sepantas yang bolehMalam itu Ruqayyah menangis di hadapan aku Dia memohon maaf kerana mengkhianati aku Aku meredhai yang Hairi bukan jodohku Dan aku juga bersyukur kerana yang menjadi pegantiku ialah sahabat baik ku sendiri yang aku kenal hati budinya Dan yang penting lebih sempurna dari dirikuSelepas peristiwa itu aku tidak lagi melukis di bawah pokok di hadapan padang bola Bukan kerana aku membenci Hairi ataupun Ruqayyah Tapi kerana aku mula menghadapi kesukaran untuk melukis pemandangan Aku juga jarang-jarang dapat berborak dengan Ruqayyah di bilik Kerana kami masing-masing sibuk menyiapkan projek akhir Masa aku lebih banyak dihabiskan di dalam studio Walaupun begitu melalui Malia dan rakan-rakan kami yang lain aku mengetahui yang Ruqayyah dan Hairi bahagia bersama Mereka bagaikan belangkas Aku tidak dapat menipu hatiku sendiri Setiap kali mendengar kebahagiaan mereka hatiku bagaikan dihiris-hiris berulang kaliCuma kerana kecacatan yang aku alami aku kehilangan cintaku??_______________________________________Adib terus membebel melepaskan rasa marahnya terhadap guru kelas Maman Aku berasa risau kerana Adib tidak dapat menumpukan perhatian memandu kereta kerana terlalu marah dengan dengan perbuatan guru itu memukul Maman menggunakan rotan aku mengusap perlahan lengan Adib dengan tujuan untuk menenangkannya Dengan penglihatanku yang terhad aku dapat melihat Adib memandang wajahku Dengan muka yang tegang dia cuba mengukir senyuman untukku Aku tersenyum melihat Adib suamiku Maman yang duduk di kerusi belakang terus merengek-rengek dan menangis perlahan Suamiku terlalu memanjakan Maman anak lelaki tunggalku yang berusia tujuh tahunSelepas menamatkan pengajian 9 tahun yang lalu aku menjalani praktikal di sebuah syarikat swasta yang menyediakan perkhidmatan grafik selepas menerima ijazah aku ditawarkan sebagai pekerja tetap di syarikat itu Setahun selepas itu aku terpaksa meletakkan jawatan kerana kemampuan mataku yang semakin merosot Ketika itu lah Adib pemilik syarikat swasta itu mendatangi rumahku di kampung dengan membawa rombongan meminang Terharu dengan kesanggupannya menerima kecacatan aku aku menerima Adib sebagai suamiku dengan hati yang memekar bahagiaJam menunjukkan pukul 2 petang Persekitaran sekolah beransur sunyi Dengan mendukung Maman dan memegang erat tangan kananku Adib berjalan laju menuju ke bilik guru besar Guru besar dan guru kelas Maman sudah menunggu kedatangan kami di bilik guru besar kerana Adib sudah menelefon pihak sekolah terlebih dahulu sebelum datang Guru besar itu berkepala botak dan bertubuh rendah Di sebelahnya berdiri seorang lelaki yang bertubuh tinggi dan sederhana tegap Aku tidak dapat melihat dengan jelas wajah mereka berdua Tapi dapat aku agak bahawa lelaki itu lah guru kelas Maman Adib terus memarahi lelaki itu kerana merotan Maman Suara Adib yang tinggi menarik perhatian staf-staf di pejabat itu mereka mengintai dari pintu bilik guru besar yang terbuka Aku yang berasa malu terus mencapai tangan Adib dan meramas-ramas tangannya memberi isyarat supaya dia bertenang Guru besar berusaha menenangkan Adib dengan meminta maaf Membesar dalam keluarga yang berada sejak kecil manjadikan Adib seorang lelaki yang penuh keegoan“Lisa” Lelaki itu yang sejak tadi membisu dimarahi Adib akhirnya bersuara Dan suara itu??Hairi meletakkan segelas teh ais di hadapanku Pada saat inilah aku menyumpah-nyumpah mata ku yang cacat Aku merindui wajah Hairi yang kemerahan ketika bermain bola sepak Aku menyesal kerana berhenti dari menjadi penonton setia permainan bola sepak Hairi dulu Untuk sekali ini aku berdoa semoga aku dapat melihat wajah Hairi lagi“Dah lama saya cari awak Kenapa awak tak datang masa hari konvokesyen dulu” Hairi memulakan bicara kemudian meneguk air kopi o panas“Penglihatan saya tak baik saya tak dapat pergi” Aku menundukkan muka Kecewa kerana tidak dapat melihat Hairi dengan jelas Walaupun begitu mata aku sempat menangkap sebentuk cincin perak di jari manis Hairi Jadi tahu lah aku bahawa Hairi dan Ruqayyah sedang berbahagia“Kenapa dengan mata awak” Tanya Hairi penuh kehairanan Aku mendongak kepala cuba mencari anak mata Hairi Tetapi hampa“Ruqayyah kan dah beritahu awak Oh ya Ruqayyah mana”Puan Ramlah menjemput aku Adib dan Maman masuk ke rumah Setelah Puan Ramlah menghidangkan minuman dan kek coklat aku menceritakan tujuan kedatangan aku Puan Ramlah tersenyum dengan wajah yang muram Dia memimpin aku menaiki tangga menuju ke bilik tidur Ruqayyah Maman mengekori aku dan Puan Ramlah dari belakang Dua hari yang lalu ketika bersembang dengan Hairi di kantin sekolah aku mendapat tahu bahawa Ruqayyah sudah meninggal dunia 3 tahun selepas kami menamatkan pengajian di universiti Ruqayyah terlibat dengan satu kemalangan jalan raya Dan Hairi dan Ruqayyah tidak pernah berkahwin tidak seperti yang aku jangkakan Malah Hairi masih lagi bujang sehingga sekarangPuan Ramlah meninggalkan aku dan Maman di bilik Ruqayyah Aku berbaring di katil Ruqayyah sambil mengimbau kenangan aku dan Ruqayyah Aku merindui Ruqayyah“Saya Ruqayyah Awak”“Khalisa. Melbourne,Ini mesti ada sesuatu yang adiknya itu inginkan.kau jangan perasaan pulak yang aku bagi kau hadiah ni.kat-kat nak balik ni. Nike Air Max 2013

Какво харесваш?

Не забравяй да харесаш твоята фраза!

Нови фрази

“Sedia” Pupp!Novel : 143 Tiada Penghujungnya 14 Oleh : Permata NilamBAB 14Aku sudah tidak peduli apa pandangan dan penerimaan orang lain terhadap persahabatanku dengan Danielkawan satu kuliahnya yang sedang tersenyum sumbing padanya dalam posisi sedikit terbongkok sambil memegang lututnya.Kata-kata Salma membuatkan Hanani berpaling semula ke arah teman baiknya itu.” Bajet lah kau ni, Cepat bangun, Zul sunyi tinggal sendirian di rumah kita.” “Tapi… apa salah saya Encik Zulfan? Remy akan cuba sedaya-upaya untuk menunaikannya.”.Keterlanjurannya dengan Rizal sudah tidak mampu diundur balik.ayah Nur Ainun.Tak caya la tu!Sarah memandang sampul surat itu sambil berkerut-kerut dahinya. Nike Shox Qualify [url=http://www.highstreetpresbyterian.com/it_hgprezzinikefree1017.asp?nike-shox-qualify-c-103.html]Nike Shox Qualify[/url]
he highlighted a potential problem.a sixth place in the opening race of the season was thrown away when he crashed chasing Fernando Alonso on the last lap.Inconsistency has been a charge levelled at Pastor Maldonado for much of his career Former military leader Efrain Rios Montt trails in third place, based in the capital. Whether the government victory at Qusair will prove to be a real turning point will depend on the wider ebb and flow of the struggle for control of the country. apparently under an informal understanding that they would be allowed safe passage.95 (58.98secs) 2-Women Bob World Cup Standings: 1 Kaillie Humphries (Can) 1985pts 2 Sandra Kiriasis (Ger) 1846 3 Cathleen Martini (Ger) 1723 4 Elana Meyers (USA) 1678 5 Anja Schneiderheinze (Ger) 1584 6 Esme Kamphuis (Ned) 1544 7 Fabienne Meyer (Swi) 1490 8 Jazmine Fenlator (USA) 1450 9 Jamie Greubel (USA) 1426 10 Christina Hengster (Aut) 1424 Selected Others: 11 Paula Walker (Gbr) 1360pts 21 Victoria Olaoye (Gbr) 804 22 Mica Mcneill (Gbr) 789 , Weymouth and Portland Borough Council has spent more than ?. "We are now looking to the future and look forward to the return of the link to the Channel Islands. Cheap Jordan 4